Tillbaka till startsidan »

16:e LIDKÖPING MUSIC FESTIVAL
5-8 AUGUSTI

Lidköpings nyskapande internationella kammarmusikfestival tar nya tag efter fjolårets 15-årsjubileum.
Återigen möts svenska och utländska musiker av högsta klass i sommarstaden under fyra dagar i regi av konstnärlige ledaren Martin Fogel och arrangör NBV Väst.
Festivalen inleds med den traditionsenliga utomhuskonserten i Stadsträdgården, där klassiska favoriter och populära melodier framförs av solister tillsammans med Edin Consort under ledning av violinisten Björn Kleiman.
Det blir också repris av vår populära “musikaliska talkshow” på Rörstrand Museum där Fogel bjuder på sig själv och tillresta gäster: marimba-solisten Daniel Berg, finska gitarrvirtuosen Patrik Kleemola, och mezzo-sopranstjärnan Matilda Paulsson hör till de musiker som bjuder på både musik och samtal.>br /> För andra året i rad hyser Läckö Slott en av konserterna. I år hålls “Spansk afton på Slottet” där Matilda Paulsson sjunger sånger från Bizets Carmen, Patrik Kleemola och Martin Fogel spelar legendariska verk från den iberiska duorepertoaren, och unga sopranen Regina Fredriksson sjunger De Falla.
Festivalen avslutas med en sprakande galakonsert i S:t Nicolai kyrka. Engelska pianovirtuosen Colin Stone framför JS Bachs tidlösa klaverkonsert i F-dur samt Schumanns Kreisleriana för solopiano. Martin Fogel ger ett unikt framförande av Manuel Ponces Concierto del Sur för gitarrsolist och orkester vilken inspirerats av Spanien och medelhavet.

Som vanligt hålls kortare lunchkonserter på Rörstrand Museum med fritt inträde.

SÖNDAG 5 AUG

"Stadsträdgården, Dina Scenen, Lidköping”

“Klassisk festivalyra i Trä´gårn”
16:00
Utomhuskonsert - Fri Entré

Ett fyrverkeri av klassiska mästerverk, somriga versioner av välkända melodier, samt pop- och filmusikpärlor i ny skrud!

Edin Consort & Björn Kleiman - stråkkvintett
Patrik Kleemola - gitarr
Martin Fogel - gitarr
Regina Fredriksson - sopran


MÅNDAG 6 AUG

Rörstrand Museum, Fajansen

"Martin Fogel & Gäster"
19:00
Entré 200 kr (inkl paus med alkoholfria förfriskningar)

Martin Fogel bjuder på sig själv och tillresta gäster! Korta, tänkvärda samtal om musik och livet blandas med artisternas musikaliska presentationer i denna annorlunda “talkshow”.

Daniel Berg - marimba
Patrik Kleeomola - gitarr
Matilda Paulsson - mezzo sopran
Martin Fogel - gitarr
m.fl.


TISDAG 7 AUG

Kungssalen, Läckö Slott

"Spansk Afton på Slottet"
19:00
Entré 200 kr
Efterfest på restaurang Hvita Hjorten för artister och middagsgäster: Konsert- och middagspaket, 500 kr

Kungssalens unika miljö inramar flera av den spanska repertoarens mest älskade verk samt mer sällsynta pärlor. Konstnärlige ledaren Martin Fogel framför, tillsammans med finska gitarrvirtuosen Patrik Kleemola, den mest legendariska musiken ur den spanska repertoaren. Vår svenska mezzosopranstjärna, Matilda Paulsson, framför arior ur Carmen i arrangemang för sopran, gitarrer och stråkar, och unga sopranen Regina Fredriksson sjunger sånger av Manuel de Falla.

Matilda Paulsson - mezzo sopran
Patrik Kleemola & Martin Fogel - gitarrduo
Regina Fredriksson - sopran
Björn Kleiman - violin
Lily Cooper - celloONSDAG 8 AUG

S:t Nicolai kyrka

"Galakonsert i S:t Nicolai", 19:00
19:00
Entré 200 kr (inkl paus med alkoholfria förfriskningar)

För första gången någonsin i Lidköping framförs Concierto del Sur av Manuel Ponce med Martin Fogel som solist tillsammans med kammarorkester - en av de mest berömda gitarrkonserterna i spansk stil! Kvällen inleds med engelska pianovirtuosen Colin Stone och Bachs tidlösa konsert i F-dur för klaver och stråkar, samt Schumanns mästerverk Kreisleriana för solopiano. En unik kavalkad av klassiska favoriter!

Colin Stone - piano
Martin Fogel - gitarr
Edin Consort & Björn Kleiman - stråkkvintett
Jill Widén - flöjt
Mårten Larsson - oboe
Kjell Nytting - klarinett
Mikael Lindström - fagott

En hemsida från
Entos - allt för din hemsida